Talen Buitenmeubelen is al vanaf 2010 FSC® gecertificeerd. FSC staat voor Forest Stewardship Council®, een organisatie die wereldwijd zorg draagt voor het behouden van bossen. Doordat hout in de hele keten van bos tot eindproduct wordt gevolgd, is na te gaan wat de herkomst van het hout is. Alle schakels in de productie- en handelsketen moeten werken volgens een FSC procedure. Hout krijgt pas een FSC-label als voldaan is aan alle FSC-regels. Door op deze wijze te werken wordt ervoor gezorgd dat hout afkomstig uit bossen met FSC-bosbeheer ongemengd wordt verwerkt.

Het is niet vanzelfsprekend dat hout afkomstig is uit bossen waar FSC-regelgeving wordt toegepast. Wereldwijd wordt enorm veel hout gekapt, een groot deel daarvan illegaal.

Met het oog op de toekomst is het enorm belangrijk om hier op een verantwoorde wijze mee om te gaan. Bomen halen CO2 uit de lucht en zetten dit om in zuurstof. Door te zorgen voor gereguleerde kap en nieuwe aanplant worden bossen in stand gehouden. Naast dit belang speelt de leefwereld van zowel bevolking als (bedreigde) diersoorten een rol. FSC-regelgeving voorziet ook op dit terrein in bescherming, rekening houdend met de lokale omstandigheden.

Kijk op www.fsc.org om meer over FSC te weten te komen.

Talen Buitenmeubelen streeft ernaar om alle producten te voorzien van een FSC-keurmerk.
FSC-certificaatnummer Talen Buitenmeubelen: SCS-COC-000652-MY

Wilt u zeker weten of een bepaald product FSC-gecertificeerd is, neem dan contact op via email info@talen-staphorst.nl of bel 0522-463201.