Hout is een natuurlijk product met een eigen unieke en warme uitstraling. De geïmpregneerde producten van Talen Buitenmeubelen zijn gemaakt van Noord-Europees vurenhout. Noord-Europese naaldhout heeft kleine gezonde noesten. Naast de mooie uitstraling die deze noesten het hout geven, zitten ze vast in het hout, ook daar waar tijdens bewerking door een noest heen is gezaagd, blijft het deel van de noest dat achterblijft vast in het hout zitten.
Een ander kenmerk van Noord-Europees naaldhout is de langzame groei, dat is herkenbaar aan de dichtheid van de jaarringen en de mooie, rechtlijnige structuur van de houtnerf. Door de langzame groei blijft het hout jarenlang recht omdat het minder gevoelig is voor werking.

Nauwkeurige selectie en hoge kwaliteitseisen, bij zowel inkoop als verwerking, zorgen voor een onderscheidende kwaliteit waardoor de picknicktafels, tuinbanken, barkrukken, bloembakken, zandbakken en andere producten van Talen Buitenmeubelen te herkennen zijn aan de uitstekende houtkwaliteit.

Talen Buitenmeubelen produceert onder andere hardhouten picknicktafels en tuinbanken. Met een kenmerkende roodbruine kleur heeft het hardhout een warme gloed die egaal vergrijst. Er gelden hoge kwaliteitseisen voor het hardhout waarbij zowel tijdens inkoop als bij verwerking nauwkeurig wordt geselecteerd op houtkwaliteit, duurzaamheid en houtkleur. De hardhouten producten zoals de picknicktafel en tuinbank met gegalvaniseerd onderstel onderscheiden zich door de luxe uitstraling en zware kwaliteit.

Zagen

Tijdens het zagen worden minder mooie delen van het hout nauwkeurig en precies uitgeselecteerd, de mooiste delen van het hout worden gebruikt voor het juiste onderdeel, zo wordt al in deze fase van het productieproces de basis gelegd voor een perfecte bloembak, oppottafel of ander product.

Schaven

Het ruwe hout wordt tijdens het schaafproces glad gemaakt. Door zorgvuldig te schaven krijgt het hout de aandacht die het nodig heeft, waardoor uiteindelijk een splintervrije picknicktafel of parkbank het resultaat is. De kwaliteit van het schaven is een belangrijk punt, als dit op de juiste wijze gebeurt blijft het hout ook als het langere tijd buiten staat en vergrijst toch glad aanvoelen.

Boren

Voor iedere verbinding van onderdelen van een picknicktafel, tuinbank, bloembak of ander product zijn de gaten voorgeboord. Alle gaten voor schroeven en bouten zijn eerst geboord en vervolgens onder druk geïmpregneerd. Zo ontstaat een oerdegelijke constructie die door optimale verduurzaming jarenlang meegaat.

Frezen

Door middel van het frezen van hout worden noodzakelijke rondingen en uitsparingen in het hout aangebracht. Het frezen vindt voornamelijk plaats op CNC-machines, door met dergelijke computergestuurde machines te werken zijn de mogelijkheden veelzijdig en is de uitvoering nauwkeurig en precies.

Schuren

Alle gezaagde uiteinden van het hout worden geschuurd. Of het nu een barkruk is of kinderpicknicktafel, er zijn geen scherpe randen meer en het hout is rondom splintervrij. Door deze bewerking met zorg uit te voeren zien de buitenmeubelen er mooi uit en is het prettig om deze te gebruiken.

Een groot voordeel van Talen Buitenmeubelen is de seriematige productie. Als een onderdeel van bijvoorbeeld een picknicktafel of tuintafel beschadigd raakt, dan is het mogelijk om een passend, vervangend onderdeel te verkrijgen. Dit is vaak ook mogelijk als het buitenmeubel al jaren oud is, alle onderdelen per soort zijn hetzelfde.

De productie van de buitenmeubelen vindt plaats in eigen fabriek in Staphorst. Met moderne machines, betrokken medewerkers en kennis van zaken worden oerdegelijke buitenmeubelen geproduceerd.
Voor alle zandbakken, parkbanken, picknicktafels, bloembakken etc. geldt het stempel ‘EIGEN FABRIKAAT’ waarmee de kwaliteit van Talen Buitenmeubelen wordt gewaarborgd. Deze kwaliteit is uniek en onderscheiden de buitenmeubelen van Talen op de markt, deze kwaliteit is onder meer herkenbaar aan:

  • Uitstekende houtkwaliteit
  • Oerdegelijke constructie
  • Perfecte afwerking
  • optimale verduurzaming

 

Productie in opdracht

De fabriek van Talen Buitenmeubelen in Staphorst is ingericht met een modern machinepark. Naast de productie van buitenmeubelen kan in opdracht CNC-(frees)werk en ander productiewerk in loondienst worden verricht.
Neem per e-mail info@talen-staphorst.nl of telefonisch 0522-463201 contact op als u hier meer over wilt weten.

U houdt van kwaliteit? Wij maken kwaliteit van hout!