Nadat alle bewerkingen aan het hout zijn uitgevoerd worden alle onderdelen op een pallet gestapeld. Tussen elke laag van het hout komen latten te liggen, deze latten zorgen voor ruimte tussen de houtlagen. Ruimte tussen de houtlagen is noodzakelijk om de vloeistof die bij het impregneren wordt gebruikt overal bij het hout te kunnen laten komen. Zo wordt een optimale verduurzaming verkregen.
De pallets worden in een afsluitbare ketel geplaatst. De lucht wordt uit deze ketel gehaald zodat een vacuüm ontstaat, dan wordt er onder druk impregneervloeistof in het hout ingebracht. Het toegepaste impregneermiddel Tanalith E heeft de volgende voordelen:

  • Zeer effectief middel wat aantasting door schimmels en insecten tegengaat.
  • Optimale en langdurige bescherming door impregneren onder vacuüm en druk.
  • Ingebouwde waterafstoting (Tanalith E – Extra).
  • Milieuverantwoord product op waterbasis, bevat koper en effectieve organische biociden.
  • Mooie egale groene kleur die langzaam vergrijst.

Na het impregneren wordt het hout gedroogd, deze droging vindt plaats in een droogkamer of in een houtloods. Door alle onderdelen eerst te drogen en pas gedroogd te monteren wordt een stabiele en degelijke constructie verkregen.
Het volledige product is verduurzaamd, dit komt doordat alle bewerkingen aan het hout plaatsvinden voordat het hout wordt geïmpregneerd.  Niet alleen het hout dat zichtbaar is, maar ook geboorde gaten, gezaagde uiteinden en geschroefde verbindingen zijn door en door verduurzaamd. Het eindproduct heeft door deze toegepaste werkwijze een optimale verduurzaming.