Geïmpregneerd hout

Alle geïmpregneerde producten zijn gemaakt van Noord-Europees vurenhout.
Het hout kan onbehandeld gelaten worden. Ook kan het hout behandeld worden met een ademende houtbeits of houtolie die geschikt is voor toepassing op geïmpregneerd hout. Behandeling is voor de levensduur niet strikt noodzakelijk, aangezien het hout door middel van impregneren is verduurzaamd.
Hout dat onbehandeld buiten komt te staan zal geleidelijk aan vergrijzen. Ook kan in de lengterichting van het hout scheurvorming optreden. Dit zijn normale eigenschappen welke voorkomen bij verduurzaamd buitenhout. Vaak wordt er door mensen voor gekozen om het hout onbehandeld te laten, omdat de verwering die het natuurlijk proces met zich meebrengt ook een bepaalde charme en uitstraling heeft.
Mocht besloten worden om verwering door weersinvloeden tegen te gaan, dan is behandeling met een ademende houtbeits of houtolie zinvol.
Het meest geschikte moment om een product te behandelen is een direct na aanschaf. Hierbij moet wel goed opgelet worden dat het hout op het moment van behandeling voldoende droog is, dit aangezien anders geen goede hechting verkregen wordt. Hoe vaak de behandeling herhaald moet worden is niet aan te geven, dit hangt af van uiterlijke omstandigheden zoals weersinvloeden en plaatsing.
Een product dat al grijs en enigszins verweerd is kan alsnog worden behandeld om weer op te frissen. Alvorens houtolie of houtbeits te gebruiken op een al vergrijsd product dient het hout gereinigd te worden met een zacht schoonmaakmiddel zoals groene zeep of houtontgroener.

Hardhout

Alle hardhouten producten zijn gemaakt van hardhout met als hoofdkenmerken een mooie rood-bruine kleur en een rechte, fijne houtstructuur.
Hardhout kan onbehandeld gelaten worden of behandeld worden met een hardhoutolie. Aangezien hardhout van zichzelf een vrij hoge duurzaamheid heeft is behandeling niet strikt noodzakelijk.
Als het hout buiten geplaatst wordt, zal het hout langzaam vergrijzen en kan in de lengterichting lichte scheurvorming optreden. Deze werking is normaal en heeft geen negatieve invloed op de levensduur. Het kan bij hardhout voorkomen dat het hout door weersinvloeden iets ruwer wordt, hier kan eenvoudig iets aan gedaan worden door het hout met een  schuurpapiertje licht te schuren.
Om de rood-bruine kleur van het hardhout te behouden en om verwering tegen te gaan kan ervoor gekozen worden om het hout te behandelen met een hardhoutolie. Het meest geschikte moment om een behandeling uit te voeren is direct na aanschaf. Hierbij moet wel goed opgelet worden dat het hout op het moment van behandelen voldoende droog is, dit aangezien anders geen goede hechting verkregen wordt.
Hoe vaak de behandeling herhaalt moet worden is niet aan te geven, dit hangt af van de uiterlijke omstandigheden zoals weersinvloeden en plaatsing.
Een product dat al grijs en enigszins verweerd is kan alsnog  worden behandeld om weer op te frissen. Alvorens hardhoutolie te gebruiken op een al vergrijsd product dient het hout gereinigd te worden met een zacht schoonmaakmiddel zoals groene zeep of houtontgroener.